FS21 Sensor geactiveerd, maar zendt geen of geen gegevens meer uit

Kopie van Blog Imagery Cut Template

Mogelijke redenen

• Antenne niet geïnstalleerd voordat het apparaat werd aangezet tijdens de eerste installatie → Resultaat: scannen naar signaal trekt batterij leeg
  • Sensor niet 's nachts (minstens 12 uur) opgeladen voor gebruik → Resultaat: onvoldoende lading voor goede werking (batterijlevensduur van 1 jaar)
  • Apparaat niet goed ingeschakeld → Resultaat: sonde blijft slapen
  • Apparaat uitgeschakeld door gebruiker voor installatie door de knop te lang > 8 seconden ingedrukt te houden

Op te lossen stappen (in precieze volgorde volgen)

(We merken vaak dat de onderstaande stappen bij de eerste instelling niet altijd goed worden gevolgd. Zorg ervoor dat je dit wel doet om een goede werking te garanderen).

1. Open het apparaat door de ring los te draaien
  2. Apparaatantenne installeren
  3. Sluit de USB-C oplaadkabel aan (1,5 ampère opladers hebben de voorkeur)
    1. Zorg ervoor dat de kamertemperatuur niet boven de 40 graden Celsius komt (laadbescherming)
  4. Zet het apparaat aan door de knop ongeveer 5 seconden ingedrukt te houden
  5. Wacht op groene LED, laat niet eerder los. Laat meteen los als het verschijnt.
    1. Het kan tot 6 uur duren voordat de eerste platformmetingen zichtbaar zijn.
    2. Als je de sensor nog niet in het platform ziet, scan dan de QR-code
      1. Gebruik de QR-scanfunctie van de camera op je telefoon
      2. Gebruik de Farm21 app, die een ingebouwde QR-code scanner heeft.
  6. Wacht 12 uur
  7. Apparaat weer in elkaar zetten
  8. Bevestig met [email protected] of in toepassingschat de sensor goed aansluiten

Bekijk de installatievideo